Cuvântul Advent provine din latinul “adventus”, care înseamnă “venire”. Corespondentul său în Biserica Ortodoxă ar fi, numai într-o anumită măsură, perioada postului, deși cele două diferă atât prin durată, cât și prin felul în care sunt celebrate.
Adventul începe în a patra duminică înainte de 25 decembrie, așa că data diferă de la an la an, între 27 noiembrie și 3 decembrie. În fiecare dintre cele patru duminici de Advent se țin slujbe speciale, în pregătirea Crăciunului, iar în mijlocul familiilor este o tradiție aprinderea câte unei lumânări din coronița de Advent.
Calendarele pe care le vedem peste tot în magazine sunt convențional numerotate de la 1 la 24 decembrie, indiferent de data când începe Adventul în anul respectiv. În zilele noastre, aceste calendare au devenit nelipsite distracții, în forme diverse și cât mai originale. Știm cu toții că nu doar copii sunt cei care își stăpânesc cu greu curiozitatea de a desface toate ușițele deodată, pentru a descoperi ce surpriză se ascunde în spatele lor: o bucățică de ciocolată, un cadou mic, o jucărie sau un mesaj.
©povestisasesti.com
Asocierea religioasa este, fireste, una agnostica de biserica si grup denominational; poate si de asta, azi, multe dintre firmele mari ofera astfel de calendare cu frumuseti, si nu fara succes—in ciuda preturilor acromegalice.
Iata cateva optiuni:
Guerlain: AICI
Chanel: AICI
Armani: AICI
Jo Malone: AICI
Dior: AICI
Penhaligon’s: AICI
Acqua di Parma: AICI